Skip to content
Kostolom-info
Kostolom-info
Küldetésünk, hogy releváns szakmai tapasztalatainkra alapozva megoldást kínáljunk bormarketing, PR és vizuális megjelenés terén – mindezt minőségi színvonalon.
  • Rólunk
  • Szolgáltatások
  • Referenciák
  • Blog
  • Csapatunk
  • Kapcsolat
  • Rólunk
  • Szolgáltatások
  • Referenciák
  • Blog
  • Csapatunk
  • Kapcsolat

Egyik lábunk itt, a másik pedig ott

jfr_1928-67

Egyik lábunk itt, a másik pedig ott

Szerző: Pintér Zsolt

Minden évben az Olaszrizling Szerintünkkel nyitjuk meg a boros szezont, most sem volt ez másképp. Múlt héten hétfőn-kedden még javában pihentük ki fáradalmainkat, szerdán pedig egy éles váltás következett: a Köveskáli Furmint Napok beharangozóját tartottuk meg a borbárunkban.

 

Azaz, elhoztuk egy napra Köveskált Budapestre! Amikor a programtervet raktuk össze viszonylag spontán jött az ötlet: jó-jó, lesznek borok és Gyulák (Pálffy és Szabó) de milyen csavart tehetnénk még a történetbe?! Nos, gasztrofalu lévén biztosan tudnak pár szendvicset összedobni a kóstolandó furmintok mellé –  dugtuk össze a fejünket, és ami ezután következett, az már történelem.

És ami a szendvicsek helyett jött: céklasaláta, füstölt makréla, juhsajtos quiche, az egész utcának elegendő mennyiségű pogácsa, csüngő hasú malac, vaddisznórilette (ezt a szót még leírni is alig tudjuk), zöldparadicsom chutney, hozzá isteni házi sajt. Mindezek mellett pedig Pálffy Gyula úgy locsolta a champagne-i magaslatokba is felérő Furmint pezsgőjét, mintha vérbeli forma 1-es pilóta lenne a minden dicsőséget magában rejtő pulpituson.

És hogy mire fel volt ez a kis (akarommondani nagy) felhajtás?! Február utolsó hétvégéjén ismételten egy egész víkendet szentel Köveskál a Furmintnak, amúgy olyan köveskáliasan. Azaz a fentebb leírt sor maximum csak valami „gyenge“ előételnek felel meg arrafelé, amely után következik a nagybetűs Étel, na meg a Főfogás és az ember ízlelőbimbói végképp a Paradicsomban érezhetik magukat.

Lesz tehát Étel (és Főfogás), lesz Furmint, és mivel egy falu nem csinál nyarat, érkeznek a vendégborászok is szépen sorban: Somló, Balaton északi és déli part és természetesen Tokaj is megmutatja, hogy mit tud náluk a Furmint. Azért pedig, hogy senki ne érezze magát elveszettnek, moderátorok segítik majd az egyes ismerkedéseket. A konferanciéval kísért kóstolókra itt tudjátok megváltani jegyeiteket:

https://kostolom-muhely.hu/kulso-rendezvenyek/

 

Ebédet, vacsorát pedig kínál a Miakő, a Kővirág és a Káli Art Inn, foglalni náluk erősen ajánlott.

 

Úgy érzed, hogy nem voltunk elég meggyőzőek? És ha azt is eláruljuk, hogy vasárnap brunchba fojthatod a bánatod azon tény felett, hogy bizony a Furmint Februárnak is vége szakad idén is? vagy pezsgős dűlőtúrán is részt vehetsz Pálffy Gyulával. Igen, arról a pezsgőről van szó, amelynek fentebb már szenteltünk egy fél strófát.

 

Teendő tehát: február 22-24 között mondd le a haverokat vagy éppen hozd el őket magaddal, szemezgess a részletes lehetőségek közül és állítsd össze egész hétvégés programodat Köveskálon!

 

(Miért éppen Köveskál? Robi erről már írt tavaly, itt tudod megtekinteni, ha esetleg lemaradtál volna róla.)

Mutasd meg magad! Tartsd nálunk boraid, rendezvényed sajtótájékoztatóját, vagy akár rendezvényedet! Vedd fel velünk a kapcsolatot és együtt biztosan kitaláljuk a megfelelő megoldást!

Furmint Napok Köveskál - 2018

Hozzászólások

hozzászólás

További Híreink
  • jfr_1928-67
    Egyik lábunk itt, a másik pedig ott
    2019-02-13
  • balatonbor-kostolom
    BalatonBor 2017
    2018-03-29
  • bormarketing sorozat
    Borklubok és bortrezorok – Bormarketing sorozat III.
    2018-01-30
  • Untitled design (4)
    A címke – Bormarketing Sorozat
    2018-01-23
  • Mese ereje-kostolom
    A mese ereje – Bormarketing Sorozat a Kostolom.hu-tól
    2018-01-11
  • szaklami blog - kostolom - jo kereskedes titka
    A jó kereskedő négy titka
    2017-12-08
  • Oláh Robi Kóstolom csapattag
    Bővült a Kóstolom Csapat
    2017-11-18
  • kostolom-dugossag-tca-vs-tba
    Dugósság és pincevakság esete
    2017-08-29
  • adatbiztonsag-futurion-kostolom
    Adatvédelem és az “etikus hacker”
    2017-08-23
  • kostolom-allashirdetes-kor-2
    Thinking outside the box
    2017-08-15
  • kozos-nevezonk-a-bor-kostolom-szolgaltatasok
    Közös nevezőnk a bor
    2017-07-17
  • kostolom-microsoft-futurion-rendezveny
    Bor és Informatika
    2017-06-20
  • social-kostolom-velemeny
    Szabad-e a véleménynyilvánítás?
    2017-05-30
  • 18676434_10155399161460742_91817737_o
    Kóstolomról
    2017-05-24
  • Megújultunk
    2017-05-09
  • badacsony new yorkban beszámoló
    Badacsony New-Yorkban
    2017-04-05
  • A Nagy Rajnai Rizling vakkóstoló
    2017-03-08
  • Pálffy Pince - Kóstolom
    Furmint Kerekasztal a Pálffy Pincénél
    2017-03-06

Adatvédelmi nyilatkozat

Elérhetőségeink:
E-mail: info@kostolom.hu
Telefonszám: +36703608169

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.Elfogadom