A Balatoni-KÖRtúra elsődleges célja, hogy népszerűsítse a Balaton főszezonon kívüli turizmusát. Ehhez a Balatoni-KÖR tagjait keressük fel, akik egész éves nyitva tartásukkal, minőségi szolgáltatásaikkal nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a tó megítélése évről évre egyre jobb legyen.

BEMUTATKOZÁS
A nyolc naposra tervezett túra során az összes Balatoni-KÖR tagot meglátogatjuk és mindenről beszámolunk (fotókkal, cikkekkel, videókkal). Kutatjuk az érdekes történeteket, interjúkat készítünk, bemutatjuk az adott szolgáltatót, és ami még fontosabb: bemutatjuk hazánkat is, természeti szépségeit, kulturális örökségét.
Biciklikkel járjuk végig a túrát, hiszen nem csak egészséges, hanem mobil is, a Balaton környéke pedig kiválóan alkalmas a kerékpárturizmusra. Mivel az útvonalakon nem kell betonhoz ragaszkodni, így még különlegesebb helyszíneket tudunk hozni a nézőknek. A gasztronómia, a bor és a kultúra lesznek főszerepben, hiszen a Balatoni-KÖR tagjai elsősorban vendéglátóhelyek – legyen az kultikus étterem, az ország legjobb krémese, vagy hibátlan Olaszrizlinget poharunkba töltő pincészet.
A friss fotók, a légi felvételek, a folyamatos élő bejelentkezések, valamint a naponta publikált cikkek pedig közel tartják majd a nézőket, gyakorlatilag valós időben fedezhetik fel a színes őszi Balatont a képernyők előtt is.

Pintér Zsolt

Oláh Róbert

Pintér Zsolt

Oláh Róbert
Napok Kiválasztása
Bringás-vitorlás borkóstolás a Balatonon
A Kóstolom csapatának eltökélt szándéka, hogy megmutassa Magyarország milliónyi csodáját, melyből szép szeletet jelent a Balaton és környéke. Évek óta számos balatoni vendéglátóssal dolgozunk együtt, a Balatoni-KÖR munkáját is segítjük, így sok helyen baráti, közvetlen kapcsolatban állunk a bemutatandó helyek vezetőivel. Ez még közelebb hozhatja az élményt a nézőknek, valamint még színesebb témaválasztást engedélyez: az első napokban például délutáni vitorlázást tervezünk a Bujdosó Pincészettel és a Garamvári Szőlőbirtokkal karöltve, hogy a vitorlás fedélzetén beszélgessünk a boraikról és pezsgőikről. És ez csak egy program…
• Villa Gréta
• Gyümölcs Wellness Központ
• Gutman Borpince
• Kistücsök Étterem
• BL Yachtclub
• Garamvári Szőlőbirtok
• Pócz Pincészet
• Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet
• Paletta Bistrobar
• Gömbkilátó
• Kikötő
• Borbarátok Vendéglő és Panzió
Letekert km: 80


CSAPODY BALÁZS

Ha valaki étteremajánlást kér a Balaton partjára, a Kistücsök neve szemtelen módon sokszor fog felmerülni. Csapody Balázst megpróbáljuk kifaggatni arról, hogy mi a nagy titok.

TÓTH BALÁZS

A déli part egész éves nyitva tartásának egyik fő szószólója, a BL Yachtclub kifogyhatatlan energiájú harcosa: Balázs vágatott már körhintát a Balaton jegébe, elefántokkal fürdött, vásárokat rendezett, zongorát vitt egy vitorlásra. Felelnie kell: honnan az inspiráció?
A badacsony mesél
Két teljes napot szentelünk a Badacsonyra és környékére. Csak kilométerben lesz kevesebb, élményben semmiképp: Laposa Bence magyarázza el nekünk, hogy mitől különleges a Badacsony, miben hisznek ők, mesél az összefogásról, amely talán az egész régió felfogását pozitív irányba mozdította. Mi pedig kirándulni megyünk, hogy a természet meséit is hallgassuk, valamint végig kóstoljuk a környék ízeit – legyen az szilárd, vagy folyékony.
• Laposa/Kishableány/frissTerasz
• Kikötő Étterem
• Szigligeti vár
• Villa Kabala
• Szeremley Borház
• Badacsony
• Gilvesy
• Bonvino/Tilia/Kisfaludy étterem
• Istvándy Pincészet
• Váli Pince
• Csendes Dűlő Szőlőbirtok
Letekert km: 50


LAPOSA BENCE

A Badacsony jól ismert arcai a Laposa család, akik számos sikeres vendéglátóhellyel bizonyították már, hogy a Balaton több mint lángos és hekk. Bence a környék egyik vezető borászatának fejeként a kultikus badacsonyi borral és a hely szellemével ismertet meg majd minket.

NAGY ISTVÁN

A Nagy család szintén tősgyökeres badacsonyi, akik a Római út mellett fekvő Borbarátok étteremmel alapozták meg hírnevüket. Visszatérő vendégseregük arról árulkodik, hogy valami jól csinálnak, ráadásul idén nagyon komoly borászati fejlesztésekbe is fogtak.
Éljen a gasztronómia
A Balaton-felvidék az otthona számos ismert és elismert étteremnek, vendéglátóhelynek. Ez a két nap tényleg nyálcsorgató lesz: Neked Főztem, Kalóz, Baricska, Márga, nem is beszélve a kiváló Balatonfüred-Csopaki pincészetekről. Bergmann Ernő kerékpárral csatlakozik majd hozzánk, mesél a BalatonBor fagyiról, meg arról, hogyan lehet elkészíteni az ország legjobb krémesét. Dobosi Győzővel bepillantunk a bio borok világába is.
• Neked Főztem
• Kalóz Strandbisztró
• Tihany
• Bergmann Cukrászda
• Baricska csárda
• Fürjes Villa
• Söptei Pince
• Márga/Szent Donát
• Gyukli Pince
• Vászolyi Sajtmanufaktúra
• Hertzka Birtok
• Dobosi Pincészet
Letekert km: 80


KOVÁCS TAMÁS

A Szent Donát és a Márga kötelező állomás a gasztronómia balatoni vándorainak. Lélegzetelállító panoráma és ötcsillagos kiszolgálás vár minket, ha megmásszuk a combos emelkedőt a birtokig. Kovács Tamás, a főborász mesél nekünk arról, hogy milyen érzés egy kultikus hely igazgatása.

DOBOSI GYŐZŐ

A bio borgazdálkodás egyik élenjáró pincészete a Dobosi. Igazi családi vállalkozás az övék, mely generációról generációra száll. Hagyományokra és szeretetre épül, mely – hangozzék bármilyen furcsán is – benne van a borukban. Győző mesél nekünk a 200 Dobosiról, akik Szentantalfán élnek.

HAJDÚ ATTILA

A Ferencváros válogatott kapusaként visszavonuló Attila a Balaton északi partján vetette meg a lábát: vendégházakat igazgat és borászkodásba kezdett. Elég volt ehhez beleszeretnie az Olaszrizlingbe. A Balatonba már gyerekként sikerült.
Hagyományok nyomában
A Káli-medencét senkinek sem kell bemutatni. Varázslatos, mágikus, ősi, lélegzetelállító. Azonban mi szerencsések vagyunk: kifejezetten jó kapcsolatot ápolunk a környéken tevékenykedő borászokkal, Pálffyékkal, a Villa Tolnayval, vagy Egly Márkkal a Palota Pincétől. Személyesen tudnak mesélni arról, mit is jelent az ezeréves örökség gondozása, milyen a természettel együtt élni. Közben sorra felkeressük a helyi nevezetességeket, a megunhatatlan Hegyestűt, a Sümegi várat és a Sztúpát Zalaszántón.
• Hegyestű
• Mi a Kő?
• Pálffy Pince
• Villa Tolnay
• Palota Pince
• Sümegi vár
• Sztúpa
• Home
Letekert km: 80


EGLY MÁRK

A Palota Pince igazgatója, Egly Márk meglátta, hogy micsoda kulturális kincsen ül Sümeg városa: Legendás alakok, gyönyörű hagyományok, színes történetek szabadulnak ki a feláruló pinceajtaja mögül. Ámuldozva hallgattuk, szeretnénk továbbadni!

NAGY LÁSZLÓ

A Villa Tolnay svájci tulajdonosa, Philipp Oser beleszeretett a Csobáncba. Szerencséjére Nagy László, akit főborászául választott, szintén imádja a környéket, így hihetetlen borokat tesznek le az asztalra. A Villa Tolnay egy különleges utazás a gasztronómia és a borkultúra mélyebb bugyraiba.
- + 1-2 NAP
-
Bringás-vitorlás borkóstolás a Balatonon
A Kóstolom csapatának eltökélt szándéka, hogy megmutassa Magyarország milliónyi csodáját, melyből szép szeletet jelent a Balaton és környéke. Évek óta számos balatoni vendéglátóssal dolgozunk együtt, a Balatoni-KÖR munkáját is segítjük, így sok helyen baráti, közvetlen kapcsolatban állunk a bemutatandó helyek vezetőivel. Ez még közelebb hozhatja az élményt a nézőknek, valamint még színesebb témaválasztást engedélyez: az első napokban például délutáni vitorlázást tervezünk a Bujdosó Pincészettel és a Garamvári Szőlőbirtokkal karöltve, hogy a vitorlás fedélzetén beszélgessünk a boraikról és pezsgőikről. És ez csak egy program…
• Villa Gréta
• Gyümölcs Wellness Központ
• Gutman Borpince
• Kistücsök Étterem
• BL Yachtclub
• Garamvári Szőlőbirtok
• Pócz Pincészet
• Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet
• Paletta Bistrobar
• Gömbkilátó
• Kikötő
• Borbarátok Vendéglő és PanzióLetekert km: 80
CSAPODY BALÁZS
Ha valaki étteremajánlást kér a Balaton partjára, a Kistücsök neve szemtelen módon sokszor fog felmerülni. Csapody Balázst megpróbáljuk kifaggatni arról, hogy mi a nagy titok.
TÓTH BALÁZS
A déli part egész éves nyitva tartásának egyik fő szószólója, a BL Yachtclub kifogyhatatlan energiájú harcosa: Balázs vágatott már körhintát a Balaton jegébe, elefántokkal fürdött, vásárokat rendezett, zongorát vitt egy vitorlásra. Felelnie kell: honnan az inspiráció?
- + 3-4 NAP
-
A badacsony mesél
Két teljes napot szentelünk a Badacsonyra és környékére. Csak kilométerben lesz kevesebb, élményben semmiképp: Laposa Bence magyarázza el nekünk, hogy mitől különleges a Badacsony, miben hisznek ők, mesél az összefogásról, amely talán az egész régió felfogását pozitív irányba mozdította. Mi pedig kirándulni megyünk, hogy a természet meséit is hallgassuk, valamint végig kóstoljuk a környék ízeit – legyen az szilárd, vagy folyékony.
• Laposa/Kishableány/frissTerasz
• Kikötő Étterem
• Szigligeti vár
• Villa Kabala
• Szeremley Borház
• Badacsony
• Gilvesy
• Bonvino/Tilia/Kisfaludy étterem
• Istvándy Pincészet
• Váli Pince
• Csendes Dűlő SzőlőbirtokLetekert km: 50
LAPOSA BENCE
A Badacsony jól ismert arcai a Laposa család, akik számos sikeres vendéglátóhellyel bizonyították már, hogy a Balaton több mint lángos és hekk. Bence a környék egyik vezető borászatának fejeként a kultikus badacsonyi borral és a hely szellemével ismertet meg majd minket.
NAGY ISTVÁN
A Nagy család szintén tősgyökeres badacsonyi, akik a Római út mellett fekvő Borbarátok étteremmel alapozták meg hírnevüket. Visszatérő vendégseregük arról árulkodik, hogy valami jól csinálnak, ráadásul idén nagyon komoly borászati fejlesztésekbe is fogtak.
- + 5-6 NAP
-
Éljen a gasztronómia
A Balaton-felvidék az otthona számos ismert és elismert étteremnek, vendéglátóhelynek. Ez a két nap tényleg nyálcsorgató lesz: Neked Főztem, Kalóz, Baricska, Márga, nem is beszélve a kiváló Balatonfüred-Csopaki pincészetekről. Bergmann Ernő kerékpárral csatlakozik majd hozzánk, mesél a BalatonBor fagyiról, meg arról, hogyan lehet elkészíteni az ország legjobb krémesét. Dobosi Győzővel bepillantunk a bio borok világába is.
• Neked Főztem
• Kalóz Strandbisztró
• Tihany
• Bergmann Cukrászda
• Baricska csárda
• Fürjes Villa
• Söptei Pince
• Márga/Szent Donát
• Gyukli Pince
• Vászolyi Sajtmanufaktúra
• Hertzka Birtok
• Dobosi PincészetLetekert km: 80
KOVÁCS TAMÁS
A Szent Donát és a Márga kötelező állomás a gasztronómia balatoni vándorainak. Lélegzetelállító panoráma és ötcsillagos kiszolgálás vár minket, ha megmásszuk a combos emelkedőt a birtokig. Kovács Tamás, a főborász mesél nekünk arról, hogy milyen érzés egy kultikus hely igazgatása.
DOBOSI GYŐZŐ
A bio borgazdálkodás egyik élenjáró pincészete a Dobosi. Igazi családi vállalkozás az övék, mely generációról generációra száll. Hagyományokra és szeretetre épül, mely – hangozzék bármilyen furcsán is – benne van a borukban. Győző mesél nekünk a 200 Dobosiról, akik Szentantalfán élnek.
HAJDÚ ATTILA
A Ferencváros válogatott kapusaként visszavonuló Attila a Balaton északi partján vetette meg a lábát: vendégházakat igazgat és borászkodásba kezdett. Elég volt ehhez beleszeretnie az Olaszrizlingbe. A Balatonba már gyerekként sikerült.
- + 7-8 NAP
-
Hagyományok nyomában
A Káli-medencét senkinek sem kell bemutatni. Varázslatos, mágikus, ősi, lélegzetelállító. Azonban mi szerencsések vagyunk: kifejezetten jó kapcsolatot ápolunk a környéken tevékenykedő borászokkal, Pálffyékkal, a Villa Tolnayval, vagy Egly Márkkal a Palota Pincétől. Személyesen tudnak mesélni arról, mit is jelent az ezeréves örökség gondozása, milyen a természettel együtt élni. Közben sorra felkeressük a helyi nevezetességeket, a megunhatatlan Hegyestűt, a Sümegi várat és a Sztúpát Zalaszántón.
• Hegyestű
• Mi a Kő?
• Pálffy Pince
• Villa Tolnay
• Palota Pince
• Sümegi vár
• Sztúpa
• HomeLetekert km: 80
EGLY MÁRK
A Palota Pince igazgatója, Egly Márk meglátta, hogy micsoda kulturális kincsen ül Sümeg városa: Legendás alakok, gyönyörű hagyományok, színes történetek szabadulnak ki a feláruló pinceajtaja mögül. Ámuldozva hallgattuk, szeretnénk továbbadni!
NAGY LÁSZLÓ
A Villa Tolnay svájci tulajdonosa, Philipp Oser beleszeretett a Csobáncba. Szerencséjére Nagy László, akit főborászául választott, szintén imádja a környéket, így hihetetlen borokat tesznek le az asztalra. A Villa Tolnay egy különleges utazás a gasztronómia és a borkultúra mélyebb bugyraiba.

BALATONI KÖR,
KÓSTOLOM KÖZÉSSÉGI OLDALAK
Tartalom
(Story és kép)
• Instagram kép
• Instagram story
• Facebook kép
• Facebook story
• Facbookra album létrehozása – fotók a túráról
Élő bejelentkezés
(Naponta legalábbb kettő)
• Instagram kép
• Instagram story
• Facebook kép
• Facebook story
• Facbookra album létrehozása – fotók a túráról
Összefoglaló videók készítése
(Kóstolom Csapat Youtube csatorna)
• beharangozó videó indulás előtt
• 2-3 naponta egy videós összefoglaló
• összefoglaló videó a túra végén
• utókommunikációra a túra után


KÓSTOLOM WEBOLDAL
Tartalom
(Story és kép)
beharangozó cikk
2-3 képpel rövid napi összefoglaló cikk
(8 cikk összesen)
Kostolom.hu felületein (social media) támogatók kommunikálás
Kostolom.hu-n bannerfelület
• Instagram kép
• Instagram story
• Facebook kép
• Facebook story
• Facbookra album létrehozása – fotók a túráról
ZÁRÓGONDOLAT
Több, mint 40 helyet soroltunk fel. Minden hely megérdemelne egy egész napot, mert vagy emberek egész életét jelenti, az álmaik megvalósítását, mindennapi küzdelmeiket és nem mindennapi sikereiket, vagy a természet legszebb kinyilatkoztatásaiként él a köztudatban. Esetleg kulturális örökségünk szerves része. Nem ígérjük, hogy minden helyre egyforma időnk marad, azt viszont igen, hogy megteszünk minden tőlünk telhetőt azért, hogy még egyetlen elfogyasztott kávé is bemutassa valamennyire az adott helyet, hiszen a Balaton azon képviselőiről beszélünk, akik valóban tesznek az egész éves nyitva tartásért. Mi pedig imádunk egész évben a Balatonon lenni.
