REFERENCIÁK

KÖVESKÁLI FURMINT NAPOK
Az egész Pálffy Gyulával és a furminttal kezdődött, majd beszippantott minket egész Köveskál. A végén még el is hoztuk a gasztrofalut Budapestre.

Nem tudjuk, hogy hogy csinálja, de Pálffy Gyula évről évre zseniálisabb borokat készít, pedig a léc minden évben elég magas. Már jó ideje foglalkozik a furminttal is – igen, a Balaton partján – amely köré először baráti beszélgetéseket szervezett, később pedig csatlakozott hozzá az egész falu és létrejött a Köveskáli Furmint Napok, amely egy egész hétvégét foglal magába.

Két és fél napon keresztül minden a furmintról szól: ültetett borvacsorák, szakmai beszélgetések, furmint pezsgős brunch, színházi előadások és még sorolhatnánk, mennyi mindenen lehet részt venni ezen a februári hétvégén. Tudjuk jól, hiszen már két sikeres rendezvényen vagyunk túl és tervezzük a folytatást.

Kedvcsinálóként idén két héttel az esemény előtt elhoztuk Köveskált egy napra Budapestre. Hamisítatlan köveskáli ízek és balatoni furmintok kíséretében sajtót verbuváltunk, este pedig megnyitottuk az ajtót az érdeklődő közönség előtt is.

Bár minden munkánk közel áll szívünkhöz, talán ez egy picit még közelebb van. Írtunk is róla.

(fotógaléria fotói: Bézsenyi Zsolt (sajtótájékoztató), Gastroturismo (Köveskáli Furmint Napok)

SZÍVESEN EGYÜTT DOLGOZNÁL VELÜNK?

ÍRJ NEKÜNK!

Hozzászólások

hozzászólás